• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Blog: welness bubble

Geplaatst: Hilde 03-06-2022

Tuintrend 2022: Wellness Bubble

Je buitenruimte is de perfecte plek om tot rust te komen, te lunchen of een frisse neus te halen. Doe inspiratie op en maak van je tuin, balkon of dakterras jouw eigen vakantieparadijs. Of het nu om grote tuinveranderingen of kleine metamorfoses gaat, laat je daarbij inspireren door de tuintrends voor dit jaar. 

Wellness Bubble in de buitenruimte

In de tuin ontspan je in een bad of minivijver tussen exotische bloemen en planten. Relaxbanken en ligstoelen geven uitzicht op een bijzondere mix van exotische planten en bloeiende borders. Een prachtige zonsondergang biedt daarbij inspiratie voor de gebruikte kleuren. Kortom: de tuin zorgt voor de ultieme ontsnapping aan een hectische tijd. 

Productingrediënten van de trend

Centraal staan ronde vormen en dessins gebaseerd op vlek- en waterpatronen. Ook zien we vervaagde tropische dessins in zachte kleuren. De gebruikte materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, semi-transparante folie, papier, glas of kunststof. Ook komen we gespoten metaal, kunstleer en vlechtwerk van transparant kunststof tegen. 

In de tuinbeplanting vindt een onorthodoxe mix plaats tussen exotische planten en transparante bloeiende borders. De bloemen en planten hebben een frisse en tropische uitstraling, zoals het blad van de varen. Geverfde bladeren, pluimen, grassen en droog- en zijdebloemen worden gecombineerd met verse snijbloemen.

Kleurenpalet Wellness Bubble

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastelneontinten. Voorbeelden hiervan zijn roze- en geeltinten, geflankeerd door pastelgroen en lila. Wit is minder belangrijk en zorgt vooral voor de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semitransparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.Meer weten?
Niet helemaal jouw smaak? Bekijk dan de andere stralende trend van 2022: Bright & Breezy.