Nieuws

Organiseer een tuinfeest

Voorlopig nog niet op vakantie? Organiseer dan op een mooie, zomerse zaterdag of zondag een gezellig tuinfeest. Nodig vrienden, familie of buren uit en pak flink uit met vrolijke decoraties voor tuin en terras en lekkernijen van de barbecue of de buffettafel. Ga samen aan de slag en je bent er in een mum van tijd klaar voor. Begin met een bezoek aan ons tuincentrum, dan heb je meteen de belangrijkste benodigdheden in huis, pardon… tuin.

Lees meer...
Tuinieren op kleigrond

Het aanleggen en onderhouden van een mooie tuin valt of staat met de basis. Wanneer je wilt dat je planten, struiken, maar bijvoorbeeld ook bollen en (kleine) bomen, optimaal floreren houd je rekening met de standplaats (zon, halfschaduw, schaduw), maar ook met de grondsoort in je tuin. Wat nu als je kleigrond hebt?

Lees meer...
Potchrysant: woonplant van de maand juni

De chrysant is vooral bekend als snijbloem, maar is ook een geweldige woonplant: bossige opbouw, mooi groen blad en schitterende bloemen in allerlei kleuren en vormen. Het is bovendien een makkelijke plant die ook bij wat hogere temperaturen stralend overeind blijft. 

Lees meer...
Pioenen: om te zoenen!

Ze is er weer, charmekampioen Pioen! Haal jij ook graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis? Ga dan voor de beeldschone pioenroos. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en de geur is heerlijk zoet!

Verzorgingstips >>

Lees meer...
Creëer makkelijk je eigen pluktuin

Voor een pluktuin met klimfruit als bramen, frambozen, blauwe bessen en druiven is niet veel ruimte nodig. Deze planten groeien omhoog, langs een muur, schutting, rek of pergola en gedijen zelfs op een balkon. Ze bieden mooi blad en bloesems in de voorzomer.

Lees meer...
Tuinieren in potten

Ideaal voor als je een kleine tuin, een balkon of dakterras hebt: tuinieren in potten. Lees er hier alles over >>

Lees meer...
Tuinplant van de maand: groenteplanten

Plukplanten en moestuinen zijn ongekend populair en groenteplanten zien er vaak ook prachtig uit. Mei is een goede maand om groente in bakken, potten of de volle grond te planten. 

Lees meer...
Top 9 voorjaarsbloeiers

Benieuwd naar onze top 9 zomerbloeiers? Bekijk ze hier en kom snel een keuze maken in ons tuincentrum en geef je tuin een instant frisse lente-look.

Lees meer...