• Haal de lente in huis

Nieuws

Tulpentijd

Het is weer tulpentijd. Afgelopen zaterdag 20 januari was de officiële aftrap van het tulpenseizoen tijdens de Nationale Tulpendag. Haal jij de lente ook in huis met een mooi bosje tulpen?

Lees meer...
Groentrends 2018

Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2018, zowel in het interieur als in de tuin? Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. We presenteren ze hier, zodat je alvast inspiratie kunt opdoen voor het nieuwe jaar.

Lees meer...
Tuinplant van de Maand januari: Camellia

Het is net iets uit een sprookje: als alles nog kaal is, bloeit de bladhoudende heester Camellia japonica (ook bekend onder de consumentennaam Camelia of Japanse roos) al uitbundig. Kou noch sneeuw houden deze winterbloeier tegen, in de eerste vier maanden van het jaar schittert de plant met grote roosachtige bloemen tot wel 12 cm doorsnee. De combinatie met het grote, glimmende donkergroene blad maakt het een aansprekende verschijning voor iedereen die behoefte heeft aan groen en kleur op het terras, in de tuin of op het balkon. 

Lees meer...
Tuintips voor de wintermaanden

Sneeuw, ijs en temperaturen onder het vriespunt: de winter komt er weer aan. Hoewel de kou en de sneeuw zijn charmes hebben, is uw tuin vaak wat minder blij met het bevroren water. Hieronder vindt u een checklist om de tuin winterklaar te maken. Zo kunt u met een gerust hart de winter ingaan en in de lente weer volop genieten van het ontwaken van de natuur.

Lees meer...
Dracaena: woonplant van de maand januari

De perfecte kickstart van het jaar heeft stoere stammen, prachtige bladeren en trendy kleuren: Dracaena is een echte statementplant met een exotische uitstraling. 

Lees meer...
Kerstbomen reisverslag

Waar komen onze echt kerstbomen eigenlijk vandaan? Je leest er alles over in dit kerstbomen reisverslag inclusief foto's.

Lees meer...
Laatste kans: bollen planten!

Vergeten of er nog geen tijd voor gehad? Zolang het niet vriest en de grond niet bevroren is kun je nog tot medio december voorjaarsbollen planten. Overigens niet alleen in de volle grond, maar ook in pot. Haal dus snel de laatste exemplaren in ons tuincentrum!

Lees meer...
Cadeautip | winterwonder Amaryllis

De woonplant van de maand december is de stijlvolle wax Amaryllis. Deze Amaryllis met waxbol is verkrijgbaar in de kleuren goud, rosé goud, mint, zilver, sneeuw wit, rood. Het is een prachtige feestelijke eye-catcher op tafel die verder geen verzorging vraagt. 

Lees meer...