• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Blog: bright & breezy

Geplaatst: Hilde 24-05-2022

Tuintrend 2022: Bright & Breezy

Je buitenruimte is de perfecte plek om tot rust te komen, te lunchen of een frisse neus te halen. Doe inspiratie op en maak van je tuin, balkon of dakterras jouw eigen vakantieparadijs. Of het nu om grote tuinveranderingen of kleine metamorfoses gaat, laat je daarbij inspireren door de tuintrends voor dit jaar. Elke dag een feest van kleur en vrolijkheid in je tuin? Dan is de stralende tuintrend Bright & Breezy echt iets voor jou. Deze stijltrend introduceert een flinke dosis kleur en vrolijke prints. In zo’n tuin is het zelfs zonder zon goed vertoeven!

Bright & Breezy in de buitenruimte

Kenmerkend voor deze tuintrend is de kleurrijke en vrolijke uitstraling. Alsof je elke dag in de tuin vakantie kunt vieren of een feestje kunt geven! In de tuin zijn verschillende hoekjes met elk een eigen functie. Een bartafel om met familie en vrienden aan te borrelen, maar ook een plekje voor jezelf waar je even onbezorgd de boel de boel kunt laten. Een echte musthave is een hangmat om in alle rust een boek te lezen of een comfortabele stoel met uitzicht op de bonte bloemenborders. Die hebben een echte pluktuin uitstraling en zijn een walhalla voor vlinders en bijen.
 

Productingrediƫnten van de trend

De gebruikte vormen zijn zoals verwacht vrolijk, feestelijk en een tikje eigenwijs. Dat geldt ook voor de dessins binnen deze stijltrend. Keramiek, gekleurd glas, praktisch kunststof, textiel, raffia en granito zijn materialen die perfect passen binnen Bright & Breezy. Dit materiaal kan kortom natuurlijk, ambachtelijk en praktisch tegelijk zijn.

Welke beplanting hoort bij deze trend? Speels, vrolijk, bont en bloemrijk. Dat zijn de trefwoorden die bij deze tuinstijl horen. Ga voor zomerbloeiers zoals de dieppaarse Lavendel of kies voor de Gladiool met haar prachtige lange stelen. Ook de Echinacea (rode zonnehoed) met opvallende bloemen en de vrolijke Lathyrus mogen niet ontbreken in je tuin. Uit de weelderige borders kun je ook nog eens mooie boeketten plukken! 

Kleurenpalet Bright & Breezy

De kleurkaart binnen Bright & Breezy bestaat uit vrolijke en krachtige pasteltinten als roze, blauw, mintgroen en zacht oranje afgewisseld met fellere accenten. Koraalrood speelt een frisse en verzachtende rol en is belangrijk voor zowel bloemen als planten. Wit speelt in deze kleurkaart een minder belangrijke rol.

Meer weten?
Niet helemaal jouw smaak? Bekijk dan de andere trend van 2022: Wellness Bubble.