Natuurlijke processierups verdrijver

Natuurlijke processierups verdrijver

Heb jij vorige zomer ook z'n last gehad van de eikenprocessierups? Dan kun jij je de hevige jeuk vast nog wel herinneren! De brandhaartjes met weerhaakjes die de rups loslaat zorgen voor jeuk-, oog- en/of benauwdheidsklachten. Met de zonnige dagen in het vooruitzicht betekent dit dat ze ook dit jaar waarschijnlijk weer terug komen. Maar niet getreurd... Er bestaat een natuurlijke vijand! Je zou het bijna niet geloven, maar dit zijn gewoon de pimpel- en koolmeesjes.

Zorg ervoor dat de pimpel- en de koolmees blij worden van jouw tuin!

Pimpel- en koolmezen eten eikenprocessierupsen. Een goede reden dus om je tuin in te richten voor deze vrolijke meesjes. Koop een vogelhuisje voor de pimpel- en koolmees zodat ze kunnen nestelen in je tuin. Naast het aanbieden van een vogelhuisje is het ook belangrijk dat de vogels water in de buurt hebben. Het plaatsen van waterbakjes in de tuin zorgt er voor dat de vogels kunnen badderen en drinken. Als de woonomgeving voor de mezen geschikt is, zullen ze graag blijven.

De beste manier om je vogelhuisje op te hangen

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van je vogelhuisje voor de pimpel- en koolmees:

  • Hang je vogelhuisje op een rustige plek. Niet in de buurt bij het terras of plek waar je vaak gaat zitten in de tuin.
  • Hang je vogelhuisje niet in de volle zon.
  • Hang je vogelhuisje op een beschutte plek tegen de wind.
  • Hang je vogelhuisje op met een vrije en veilige aanvliegroute.
  • Hang je vogelhuisje, indien je meerdere hebt, minstens drie meter uit elkaar.

Natuurlijk is het ook van belang om je vogelhuisje stevig op te hangen. Dit voorkomt dat het vogelhuisje gaat slingeren of gaat vallen. Maak daarnaast ook elk jaar in september of oktober de vogelhuisjes weer schoon.

Eikenprocessierups

In de buurt van een eikenboom kun je bijna niet in je tuin genieten of daar je was ophangen. Door de brandhaartjes van de processierups kun je jeuk-, oog- of benauwdheidsklachten krijgen.

Verkrijgbaar bij Tuincentrum Borghuis

Wij bieden alles om de ideale woonomgeving voor de meesjes te creëren. De nestkastjes voor zowel de pimpelmees als de koolmees zijn te koop in ons tuincentrum voor 9,99 per stuk. Daarnaast bieden wij ook verschillende waterbakjes aan, zodat ze kunnen badderen en drinken. Kom naar ons tuincentrum en zorg voor veel meesjes in je tuin!