• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Heb jij al een regenton?

Heb jij al een regenton?

Op zich is het heerlijk om op een warme zomeravond de tuin te sproeien en zo te ontspannen en tegelijkertijd zelf een beetje af te koelen. Maar wat als u een heel grote tuin heeft? Of heel veel potten? Dan kan het water geven bewerkelijk worden en verbruikt u al snel heel veel water. Jaarlijks wordt in een tuin gemiddeld zo’n 2200 liter drinkwater gebruikt. Een aantal tips om zuinig met water om te gaan, een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een regenton. Het leuke aan deze Elho green basics regenton is dat er aan de bovenkant in het deksel planten geplaatst kunnen worden. Zo ziet de regenton er direct een stuk leuker uit dan de meeste regentonnen en past hij mooi bij de tuin. Tip: ga bijvoorbeeld voor verschillende kruidenplantjes! Door haar antraciete/zwarte kleur kan deze geplaatst worden in een moderne tuin, maar ook in het zicht in een fleurige stadstuin.

Milieuvriendelijk

Wist je dat je planten regenwater veel fijner vinden dan leidingwater? Het zit hem in de samenstelling ervan: zo bevat regenwater minder kalk en mineralen en is ook de temperatuur fijner voor je planten. Goed idee dus zo’n regenton om het regenwater op te vangen en daarmee in droge periodes je planten water te geven. Zo help je ook het milieu een handje, want dit water hoeft niet naar de rioolwaterzuivering. Echt top dus, zo’n ton!

Elho Green Basics regenton

Een aantal feiten op een rij over deze hippe regenton:

  • Deze design regenton heeft een inhoud van 200 liter
  • De regenton is gemaakt van kunststof
  • De aansluiting beschikt over een zomer- en winterstand
  • De afmetingen va nde regenton zijn 106 cm hoog en 61 cm diep
  • Aan de bovenkant van de regenton zit een ruimte waar je plantjes in kunt poten

Onder de regenton kun je makkelijk een gieter plaatsen en het kraantje is heel makkelijk te bedienen. Regenwater is een stuk gezonder voor tuin- en kamerplanten dan water uit de kraan, omdat hier vaak kalk in zit. Daarnaast bevat regenwater gezonde mineralen voor de kamerplanten. Niet alleen dat, je bespaart ook nog eens een hoop kraanwater door het gebruik van regenwater en bent daarmee duurzaam bezig. Zeker in de zomer wanneer er niet veel regen valt is dit een mooi alternatief om watertekorten tegen te gaan. Omdat er 200 liter water in zit kun je hier lang mee vooruit en dus zowel je planten in huis als in de tuin hier water mee geven.

Dankzij een speciale knop kan je de toevoer van het regenwater in de winter dichtzetten. Het advies is om de regenton als het gaat vriezen leeg te laten lopen. Als het gaat vriezen zet het ijs uit en kan de regenton kapot vriezen. Ook kan je met behulp van de gele sluiting de regenton makkelijk leeg laten lopen. Gezien de zachte winter hebben wij dit nog niet gedaan en maken wij gewoon gebruik van het regenwater.

Zit jij ook al te denken over een regenton? Kom langs in ons tuincentrum in Deurningen en geniet van je terras en balkon in weelderig groene vakantiesfeer!