• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Blog: zin in de zomer!

Geplaatst: 16-6-2021 | Margriet

Kies voor kleur in je tuin!

Terracotta combineren met mintgroen? Natuurlijk kan dat! Houd jij wel van experimenteren met kleur en een vrolijk interieur? We vertellen je graag over deze stijl en hoe je hem kunt combineren.

De ingrediënten voor deze stijl zijn vooral zo veel mogelijk van alles en lekker over de top! De dierenprintjes, palmbomen en tropische vogels vliegen je nog net niet om de oren. Naast veel kleur zien we dan ook veel tropische invloeden terug, van kussens tot mediterrane planten.

Buiten schommelen voor het ultieme vakantiegevoel

Een hangstoel is een gezellige én vooral ontspannende toevoeging aan jouw tuin of interieur. Je kunt de hangstoel of hangmat gemakkelijk neerzetten of ophangen aan het ophangoog. Hang de bohemian hangmat gezellig buiten aan een boom, zonnen maar! Let op: je dient bij hangstoel Olivia nog wel zelf een geschikt ophangsysteem te kopen.

Top 3 populaire zomerse eyecatchers:

Onze mediterrane planten zijn echte sfeermakers op je terras. Ga voor een stoere olijfboom, palmboom, citrusboom, vijgenboom of misschien wel een mooie druivenrank! Op vakantie in Italië of Zuid-Frankrijk kom je vaak de meest mooie planten tegen. Deze mediterrane planten zou je het liefst mee naar huis nemen, toch? Om dit vakantiegevoel in jouw tuin te creëren, hebben we de mooiste mediterrane tuinplanten voor je op een rijtje gezet! Ben je klaar om jouw tuin om te toveren tot een tropisch paradijs? 

1. Oleander (Nerium oleander)

Met de oleander in je tuin heb je eigenlijk meteen al dat vakantiegevoel! In de tuin heeft de oleander het het meest naar zijn zin wanneer hij in de volle zon staat. De oleander kan in de winter buiten blijven staan wanner de temperatuur niet onder de -10℃ komt. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je de oleander het beste binnen zetten (als je deze in een pot hebt staan) of beschermen tegen de vorst met een afdekhoes.

2. Olijfboom (Olea Europaea)

Met de olijfboom op stam (ook wel Olea Europaea) uit Spanje haal je mediterrane sfeer naar je eigen tuin. Wij gaan ieder jaar naar Spanje en Italië, om daar de mooiste olijfbomen en mediterrane planten voor je uit te zoeken. De olijfboom is een groenblijvende boom die zich het beste voelt op een zonnige beschutte plek op je terras of tuin. Tijdens de winterperiode is het verstandig om de olijfboom in te pakken wanneer het vriest.

Laat je inspireren in onze inspiratietuinen in ons tuincentrum. 

3. Lavendel (Lavandula hidcote)

Niets doet zo denken aan de Provence en een zondoorstoofde zomer als lavendel (ook wel Lavandula). De plant kent vele verschijningsvormen, biedt kleuren van bijna wit en lila tot diep paars, vergt weinig onderhoud en verspreidt een heerlijke geur. Lavendel kent diverse soorten en cultivars met veelal grijsachtig tot groen, geurend blad met daarop blauwe of lila bloemaren met lipvormige bloemetjes. De meest voorkomende is de lavendula angustifolia 'Hidcote' met smal, grijs blad en violetblauwe bloemen. Het is een lange doorbloeier, tot eind september aan toe.