• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Nationale Tuinvogeltelling

Jij telt toch ook mee? Van vrijdag 27 t/m zondag 29 januari is namelijk de Nationale Tuinvogeltelling. Dankzij de Tuinvogeltelling weet de Vogelbescherming hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen ze vogels beter helpen en beschermen. 

Zo werkt het:

  1. Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Vliegen de vogels alleen maar over je tuin? Die tellen niet mee.
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in je tuin of op je balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in je tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geef je door: 5 koolmezen.
  3. Je telling geef je op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 gemakkelijk door via de website van de Tuinvogeltelling mijntuinvogeltelling.nl. Het telformulier staat dan voor je klaar. Vul je telling uiterlijk maandagochtend 30 januari in vóór 12 uur.

Meer informatie over de Nationale Tuinvogeltelling vind je hier. Wil jehet telformulier downloaden? Dat kan hier.