• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Blog: kamerplanten trend Golden Oldies

Geplaatst: 15-02-2022 | Hilde

Kamerplanten trend 2022: Golden Oldies

Eigenlijk is elke plant dit jaar een hit, want de populariteit van kamerplanten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Of je nu het liefst de laatste trends of gewoon je persoonlijke smaak volgt; hoe meer kamerplanten, hoe beter! In 2022 zijn de ‘Golden Oldies’ onder de kamerplanten (weer) helemaal de trend. Ze zeggen wel eens: alles komt weer terug. Dit geldt onverminderd voor de ouderwetse kamerplanten uit de jaren ‘60 en ’70. Met de planten uit deze periode creëer je een vintage interieur. Lekker retro! Wij hebben de 5 populairste  klassiekers voor je op een rijtje gezet.

1. Sanseveria (Vrouwentong)

Dit stijlicoon mag zeker niet in het lijstje ontbreken. De Sanseveria wordt ook wel Vrouwentong genoemd en blijft vanwege meerdere redenen populair: de plant behoort bij één van de sterkste kamerplanten, heeft een luchtzuiverende werking én is een zeer makkelijke plant. Ook handig: deze trendy plant gaat vele jaren mee.

2. Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides)

De Pannenkoekenplant heeft een heuse comeback gemaakt, want ook in de jaren ’70 was de plant zeer geliefd. De welbekende Pilea is een makkelijke vetplant en is daarom ook zeer geschikt voor beginnende plantenbezitters. Dit schattige plantje met ronde, platte bladeren houdt van indirect zonlicht.

3. Gatenplant (Monstera)

De Monstera kent de Nederlandse bijnaam Gatenplant en is een echte klassieker. De naam Gatenplant heeft de Monstera te danken aan de bijzondere vormen van de bladeren met gaten die tijdens de bloei steeds groter worden. Al heel lang is de Gatenplant een van de meest populaire kamerplanten. Een echte groene kamerplant die mooi staat in elke woonkamer of kantoor! 

4. Aloë Vera

De stoere Aloë Vera blijft een musthave plant. De vetplant is zeer geliefd bij plantenliefhebbers en wij snappen wel waarom. De plant is niet alleen zelfredzaam (handig!), maar past door zijn (grijs)groene bladeren in ieder interieur. Het liefst staat ‘ie heerlijk te genieten van het zonnetje!

5. Graslelie (Chlorophytum)

Ook een echte retro kamerplant is de Graslelie. Met zijn bonte, opvallende bladeren is dit de perfecte plant voor iedere ruimte. De Graslelie valt net als de Sanseveria is de categorie makkelijke plant en is ook als hangplant helemaal hip! Wist je dat de Graslelie ook goed groeit bij weinig licht?

Benieuwd naar ons complete en huidige aanbod kamerplanten? Kom langs in ons 20.000m² grote tuincentrum en laat je inspireren! We adviseren en helpen je graag.