• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Blog: besproeien doe je zo!

Geplaatst: 13-05-2022 | Anouk

Help je tuin een handje tijdens het warme weer

De juiste bewatering is essentieel om je planten en gazon groen en gezond te houden. Je kunt verdroging van je gras en planten eenvoudig voorkomen door ze een handje te helpen in de droge periodes. Sproei het liefst ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. En liever een paar keer in de week veel water dan elke dag een klein beetje. In deze blog lees je alles over de verschillende manieren van besproeien en welke manier het beste bij jouw tuin past!

Slangenboxen

De slangenbox is een flexibele oplossing voor elk formaat tuin. Je kunt kiezen voor een wandslangenbox die je aan de muur monteert of voor een tuinslangenbox op een metalen spike zodat je ‘m op de gewenste plek in je tuin kunt plaatsen. De slangenboxen rollen de tuinslang automatisch en zonder knikken of knopen op. Bovendien kunnen de slangenboxen draaien, waardoor je flexibel en gemakkelijk de hele tuin kunt besproeien.

Zwenk- en cirkelsproeiers

Natuurlijk vind je in ons assortiment ook verschillende soorten zwenksproeiers. Deze kun je het beste gebruiken voor rechthoekige of vierkante oppervlakten. Een zwenksproeier besproeit je gras of tuin gelijkmatig zonder dat er waterplassen ontstaan. Je kunt ook kiezen voor een cirkelsproeier. Deze steek je gemakkelijk in je gazon. Stel de draaicirkel in en sproeien maar! Een cirkelsproeier is een krachtige tuinsproeier met een grote actieradius.

Automatische bewatering terras of balkon

Wanneer je geen tuin hebt, maar een balkon of terras met bloembakken, is automatische bewatering ook zeker iets voor jou! Hiervoor kun je bijvoorbeeld een bewateringsset op zonne-energie gebruiken. Hierdoor heb je geen kraan nodig, maar sla je het water op in een waterreservoir. Ook superhandig wanneer je op vakantie bent bijvoorbeeld.

Besproeiingscomputers

Met een besproeiingscomputer zorg je ervoor dat je tuin op elk gebied op het juiste moment de juiste hoeveelheid water krijgt. Je sluit de besproeiingscomputer direct aan op je kraan. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een systeem met meerdere kanalen. Op die manier kun je de verschillende delen van je tuin apart bewateren, zoals het gazon, de bloembakken op het terras of de bloembedden. Ideaal wanneer je een grotere tuin hebt die bestaat uit verschillende delen.