Groot tuinplanten assortiment

Wij bieden je ieder seizoen een verrassend groot aanbod aan kwalitatieve tuinplanten. Deze worden vers ingekocht op de veiling, bij de kweker en rechtstreeks vanuit Spanje. Zo hebben wij altijd de perfecte planten voor jouw tuin. Bij ons vind je onder andere: olijfbomen, palmen, fruitbomen, druiven, bodembedekkers, coniferen, groenblijvende heesters, rozen, klimplanten, perkplanten, heesters, buxus, siergrassen en nog veel meer! Kom langs in ons tuincentrum en laat je inspireren!

Heb jij nog planten op je verlanglijstje staan?

Wij zetten een aantal mooie planten voor je op een rijtje:

Andromeda blue ice struik - Lavendelheide

Het is een winterhard struikje dat behoort tot de familie van de heide-achtigen en is ongeveer 20-30 cm. De roze bloemen verschijnen in de periode april-mei. Plaats de struik in de zon tot halfschaduw op een vochthoudende zure humeuze grond (grond met een behoorlijk portie nog niet verteerde organische stof erin). De Andromeda polifolia Blue Ice is ook geschikt voor bloembak of rotstuin.

Magnolia boom

Magnolia stellata bloeit in maart-april op de kale takken met een overdadige hoeveelheid stervormige, lichtgeurende puurt wit of lichtroze bloemen die een lust voor het oog zijn. De magnolia is compact en past daarom ook in kleinere tuinen, maar dient gesnoeid te worden, zodat hij compact blijft. Bij niet snoeien kan deze Stermagnolia vlot 3 meter hoog worden. Magnolia's worden vaak als eyecatcher geplant op het grasveld of op een goed zichtbare plaats in de border. Het is geen wintergroene struik en verliest zijn blad in de late herfst.

Hamamelis Pallida - Toverhazelaar

Hamamelis 'Pallida' is een rijkbloeiende en geurende Toverhazelaar. In januari en februari ontstaan de lekker ruikende heldergele bloemen al aan de struik. Het is een zeer vroeg bloeiende winterbloeier, de zoete geur die het voortbrengt is zeer goed te ruiken. In de herfst krijgt deze Toverhazalaar een mooie gele bladkleur. Deze toverhazelaar wordt een brede struik. De hoogte na 10 jaar is circa 3 meter.

Trachelospermum jasminoides - Sterjasmijn

Trachelospermum jasminoides, ook wel sterjasmijn genoemd, is een uitbundig bloeiende jasmijn met heerlijk geurende, witte bloemen. In de winter blijft het donkergroene glanzende blad aan de plant zitten. Het is een uitstekende klimmer en kan ook als bodembedekker gebruikt worden, als de Jasmijn geen verticale houvast vindt zal deze zich over de grond verspreiden en daar weer nieuwe wortels vormen.

Trachelospermum jasminoides bloeit in de periode mei-september met talloze witte bloemetjes. Trachelospermum jasminoides staat graag op een zonnige en beschutte plaats in de tuin tegen een muur, schutting, klimscherm of pergola.

Prunus incisa kojou no mai

Prunus incisa kojou no mai is een dwergsierkers op stam en is geliefd om de prachtige witroze bloesem die in de maanden maart, april en mei verschijnt. En in de herfstperiode omdat het blad fel oranjerood kleurt, voordat het valt. Deze prunus houdt van een standplaats in volle zon en doet het goed in iedere grondsoort, is goed winterhard. Door zijn bescheiden grootte, ideaal voor de kleine (stads)tuin. Heb je geen tuin? Deze plant is ook geschikt in een ruime pot op kuip op je terras of balkon.

Prunus Triloba - Amandelboompje

Prunus triloba is een laag sieramandelboompje van ongeveer 1.20 tot 1.80 m hoog. De bloeiperiode met een overdaad aan dubbele roze bloemetjes is in de periode april-mei. 

Chaenomeles speciosa Rubra - Dwergkwee

Chaenomeles speciosa Rubra behoort tot de rozenfamilie en bloeit voor het blad eraan komt. Daarom zijn de rode bloemen zo opvallen en goed te zien in de periode maart-april. De plant heeft een opgaande groeiwijze en wordt ongeveer 2,5-3 meter hoog met een breedte van ongeveer 3,5-4 meter. Na de bloei vormt Chaenomeles speciosa 'Rubra' appelvormige vruchten. Meestal gele of geelbruine. Ze zijn heel goed te gebruiken om er jam of gelei van te maken of om ze in de linnenkast te leggen. De geur is heerlijk. De struik staat graag op een zonnige plek in de border en is winterhard. De dwergkwee kan ook goed in de tuin worden gebruikt als intermezzo tussen vaste planten in de border en is door z'n heel vroege bloei een eyecatcher in de vroege lente.