Over ons

Lees hier de artikelen die over Tuincentrum Borghuis zijn verschenen:

* Josine en Vincent Borghuis; Generation Next! (Tuinzaken, juni 2012)
* Een dagje sfeershoppen om naar uit te kijken! (Noaber Magazine, juni 2010)
* Tuincentrum Borghuis maakt diepe indruk (Tuinzaken, mei 2009)
* Geen branche waar klappen vallen (Tubantia, 3 april 2009)


Historie
In 1978, om precies te zijn op 30 april, gingen de deuren van “Kwekerij Clemens Borghuis” voor het eerst open. Deze kwekerij bedroeg 2000 m2 bestemd voor het kweken van planten zoals chrysanten, primula's, eenjarige zomerbloeiers, violen, cyclamen en balsemienen. In een winkeltje met een oppervlakte van 200 m2 werden kamerplanten, snijbloemen en potterie verkocht. Dit winkeltje was toen ‘leuk om erbij te hebben’…


Na diverse verbouwingen, c.q. uitbreidingen, omvatte “Kwekerij Clemens Borghuis” in 1982 7000 m2 kasoppervlakte. 6000 m2 was toen nog ingericht voor het kweken van planten en 1000 m2 voor de particuliere verkoop. Veel planten die op de kwekerij gekweekt werden, waren voor de thuisverkoop bestemd. Ook werden er veel planten geveild op de veilingen te Eelde en Aalsmeer. Na een volgende uitbreiding bedroeg de oppervlakte van de kwekerij 9000 m2.

In 1992 maakte de kweekruimte plaats voor verkoopruimte. Ook werd het winkeloppervlak vergroot met o.a. een koffiehoek, kinderspeelhoek, kantoorruimtes en toiletruimten. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis werden er dus geen planten meer gekweekt! Het accent is vanaf toen duidelijk op de tuincentrum activiteiten komen te liggen. De naam veranderde naar “Tuincentrum Borghuis”.

In Maart 1998 vond een grote verbouwing plaats om een tuincentrum van formaat neer te zetten. Er werd een nieuwe hoge blikvanger als entrée gebouwd, er werd een parkeerplaats aangelegd met 450 gratis parkeerplaatsen, er kwamen nieuwe geautomatiseerde kassa-units, een nieuw royaal tuinrestaurant, een klantenservice, extra toiletten, en een nieuwe bloembinderij en kantine. In 2002 is het oudste, laagste deel van het tuincentrum vernieuwd.

De laatste verbouwing is recent afgerond en het resultaat mag er zijn. In juni 2008 ging de eerste schop in de grond en in april 2009 is de bouw afgerond. In twee fasen is het hart van het bedrijf plat gegaan en weer nieuw opgebouwd. Ondertussen is het bedrijf voor de klant gewoon open gebleven. 12.000 m2 is zo weer nieuw opgebouwd. Verder heeft het hele bedrijf een metamorfose ondergaan voor wat betreft inrichting. Geen artikel is op dezelfde plek blijven staan. Met uitzondering van het tuinrestaurant en de binderij. De overige afdelingen zijn veranderd met nieuwe schapwanden, signing en een inrichting in duidelijke productgroepen. Zo is een optimaal winkel- en werkklimaat gecreëerd van 18.000 m2 waar een ieder zich thuis kan voelen.

Rond de Pasen en kerst bouwt Tuincentrum Borghuis een grote thema show op. Deze shows trekken bezoekers uit heel Nederland en ook uit de grensstreek van Duitsland. De shows kenmerken zich door de nieuwste trends, een zorgvuldig geselecteerd en op elkaar afgestemde collectie, inspirerende presentaties en veel beleving!
Ook de tuinmeubelshow is altijd een bezoekje waard. U vindt er de mooiste tuinmeubelsets van goede kwaliteit en een goede prijs! Vakkundige verkoopmedewerkers vertellen u graag meer en helpen u bij het maken van een juiste keuze.

Tuincentrum Borghuis….een belevenis voor jong en oud!