Voordelen van een robotgrasmaaier

Grasmaaien is een klusje waar je niet elke keer om staat te springen. Zeker niet wanneer je een groot gazon hebt. Herken jij je hierin? Kies dan voor een robotgrasmaaier, want die neemt je veel werk uit handen en zorgt continu voor een kort gemaaide grasmat. Wij zetten de voordelen en mogelijkheden van robotgrasmaaier voor je op een rij. 

Gemak

In het voorjaar moet het gras minimaal elke week gemaaid worden voor een goed uitziend gazon. Als je daar geen tijd of simpelweg geen zin in hebt, biedt een robotgrasmaaier de oplossing.

  • Je kunt zelf gemakkelijk instellen hoe vaak de robotgrasmaaier het gras moet maaien.
  • Wanneer de robotgrasmaaier bijna leeg is rijdt hij zichzelf terug naar het laadstation.
  • De robotmaaier maait op plekken waar je met de hand- of zitmaaier moeilijk bij komt.
  • Zelfs over kleine hellingen komt de robotgrasmaaier moeiteloos heen.
  • De robotmaaier doet zijn werk, terwijl jij geniet op je terras.

Slimme grasmaaiers

Het gemaaide gras wordt versnipperd en wordt als bemesting voor de tuin teruggeplaatst. Kort grasmaaisel is namelijk goede voeding voor je gazon. Zo hoef je het gemaaide gras niet op te ruimen en heb je de groene container niet gelijk vol met grasmaaisel.

Door eenmalig je gazon te voorzien van begrenzingsdraad weet de robotgrasmaaier tot welke grens gemaaid moet worden. Hierdoor rijdt de robotgrasmaaier geen bloemenperk of vijver in. Daarnaast is de robotgrasmaaier met slimme technologie bijna niet te horen. Je buren zullen geen overlast krijgen van het luide geluid van een zit- of benzine grasmaaier.

Verminderde hooikoortsklachten

Wist je dat een robotgrasmaaier ervoor zorgt dat je minder last hebt van hooikoortsklachten? Als je last hebt van hooikoorts ben je overgevoelig voor stuifmeel van grassen, bomen en planten. Met een zitmaaier of handgrasmaaier zweven er tijdens het maaien allergenen van grasresten door de lucht waardoor je eerder prikkende ogen en een lopende neus krijgt. Doordat een robotgrasmaaier maait zonder te stuiven heb je minder last van hooikoortsklachten.

Ons aanbod

Wij hebben de twee nieuwste type robotgrasmaaiers van Gardena op voorraad en deze zijn ook werkend te zien op onze gereedschapsafdeling.

Daarnaast kunnen wij ook alle andere Gardena robotgrasmaaiers voor je bestellen. Laat je informeren op onze gereedschapafdeling over de vele mogelijkheden. Wij helpen je graag met deskundig advies in ons tuincentrum of bestel de robotgrasmaaier online in onze webshop.

De Gardena SILENO robotgrasmaaiers kunnen gewoon blijven maaien tijdens regenachtige dagen, waardoor nat gras en vuil geen probleem is. Er zijn ook Gardena robotgrasmaaiers die bedienbaar zijn via de Gardena smart applicatie. De SILENO series zijn gemakkelijk schoon te spuiten met de tuinslang en met vier wielen geschikt voor hobbelige tuinen.