De tuintrends van 2019

Benieuwd naar wat op dit moment de trends voor de tuin zijn? Tuinbranche Nederland deed hier onderzoek naar en heeft drie tuintrends voor 2019 beschreven.

De drie trends zijn:

#1 Soft Landing - Rust en overzicht
#2 New Frontiers - Technologie
#3 Harvesting Elements - Duurzaamheid

Tuintrend #1: Rust en overzicht

Door de komst van internet word je overspoeld met nieuws en kennis uit de hele wereld. Het kan chaotisch voelen om telkens het nieuws en de kennis van de wereld tot je te nemen. Een rustige tuin kan de behoefte aan overzicht invullen.

Rustgevende en overzichtelijke tuin

Voor de tuin betekent dat ronde vormen, lekkere kussens in pasteltinten en veel planten met harig blad, fijne blaadjes, wuivende grassen en pluisbloemen die het zachte beeld versterken. Een tuin met veel groen waarin je kunt ontspannen met een lekker kussen dat je opvangt. Daarbij is er altijd ruimte voor vlinders, vogels en bijen. De bomen en het groen zorgen voor schaduw in de zomer en nemen bij regenbuien het water op. Een vijver kan ook voor rust zorgen en draagt ook bij om het water op te vangen. Een slimme robotmaaier maait het gras voor je. Kortom een tuin die je een warm gevoel geeft en waarin je heerlijk tot rust komt!

Foto’s van een rustgevende en overzichtelijke tuin

Tuintrend #2: Technologie

In een wereld waarin alles sneller gaat, is er meer behoefte om tot rust te komen. Technologische ontwikkelingen kunnen alledaagse klusjes overnemen waarbij jij tot rust kan komen. Dit betekent wel dat producten makkelijk toe te passen moeten zijn en dat de producten makkelijk in onderhoud moeten zijn. Ook in de tuin is de invloed van technologische ontwikkelingen merkbaar. 

De technologische tuin

Voor de tuin betekent dat er bijvoorbeeld via de mobiel gesproeid kan worden en de buitenverlichting automatisch werkt op zonne-energie. Solarverlichting zie je dan ook in vele vormen en toepassingen. Een slimme robotmaaier maait het gras waardoor je zelf niet hoeft te grasmaaien. Daarbij wisselen hightech en natuur elkaar af, dus is er altijd beplanting waar bijen, vogels en vlinders blij van worden.

Foto’s van een technologische tuin


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuintrend #3: Duurzaamheid

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid. We zien dit ook graag terug in de tuin in de vorm van recycling en hergebruik van materialen. Mensen willen in contact staan met buiten en zelf voorzien in (een deel van) hun voedsel. Daar hoort natuurlijk een kas bij voor het zelf kweken van groente en planten.

De duurzame tuin

De duurzame tuin bevat veel bomen en planten die voedsel en veiligheid bieden aan vlinders, vogels en bijen. Een regenton met bijpassende potten, mooie waterdoorlatende tegels en een goot met waterplanten die zorgt dat de tuin een hevige regenbui aankan. Voor mensen die van tuinieren houden en zich willen onderscheiden met hun tuin is dit een verleidelijke tuin.

Foto’s van een duurzame tuin

Laat je inspireren!

Bij Tuincentrum Borghuis hebben we verschillende producten die kunnen bijdragen aan de uitstraling van jouw tuin. Een combinatie van de drie tuintrends van 2019: een rustige, technologische en duurzame tuin, is natuurlijk ook mogelijk. Laat je inspireren en kom langs in ons 20.000 m² grote tuincentrum.