• Herfst, geniet binnen en buiten van dit kleurrijke seizoen

  Herfst, geniet binnen en buiten van dit kleurrijke seizoen

  Kerstbomen reisverslag

  Terwijl iedereen nog aan het genieten was van de heerlijke nazomer kreeg ik begin september foto’s doorgestuurd van mijn collega’s Vincent en Frank. Zij waren op dat moment in Denemarken om daar kerstbomen uit te zoeken.

    

  Frank: 'De kerstboom kweker vertelt honderd uit over zijn prachtige bomen die verspreid staan over 30 hectare grond. Hij vertelt dat hij de bomen in verschillende jaren poot en kapt, zodat elke jonge boom voldoende ruimte krijgt om te groeien. De mooie vorm hebben ze te danken aan het feit dat hij de bomen meerdere malen per jaar met de hand snoeit. 

  Vincent: ‘Het is mooi om te zien met hoeveel passie deze man over zijn kerstbomen praat. Wij zijn blij dat wij onze klanten kunnen voorzien van deze prachtige Nordmann kerstbomen’.

  Het is inmiddels 18 november en de kerstboom kweker belt ons. Het heeft een paar dagen gevroren in Denemarken. Goed nieuws, want dit betekent dat de sapstromen in de boom vrijwel tot stilstand worden gezet. Hierdoor verliest de boom niet te veel vocht en droogt niet uit als hij gekapt wordt. Hierdoor krijg je al minder naalduitval.

  Afgelopen donderdag 23 november was het zover. Drie vrachtwagens vertrekken richting Denemarken om de bomen persoonlijk op te halen. De kerstbomen liggen nu een kleine week op het veld. Omdat onze boom relatief kort voor de verkoop wordt gekapt, is hij verser dan de gemiddelde boom. Ook hierdoor zal de boom minder last hebben van naalduitval.

     

  Het is vrijdagochtend 24 november en de eerste vrachtwagen vol kerstbomen rijdt de parkeerplaats van Borghuis op. Ondertussen hebben de collega’s in het tuincentrum alles al gereed gemaakt, zodat de verschillende maten kerstbomen bij elkaar komen te staan. De bomen komen in een gespreid bedje terecht. De kerststal met levende have is ingericht, de vuurkorven branden, het kersthutje op de parkeerplaats staat en in het weekend kunt u als klant genieten van warme chocolademelk met slagroom bij de kerstbomenverkoop.

   

  De verkoop is al gestart en de eerste bomen gaan al als warme boompje...eh broodjes langs de kassa, of lekker snel via de snelverkoop direct de achterbak in.

  Kom jij je perfecte boom ook bij ons halen?

  Milou