Gezien in de folder: water in je tuin

Water in je tuin

Veel mensen voelen zich tot water aangetrokken. Als we willen relaxen is water daar vaak een onderdeel van. We gaan naar het strand om te ontspannen of juist om te (water)sporten. Ook vissen en zwemmen hebben een duidelijke relatie met water. Moraal van het verhaal: water werkt rustgevend! Het geluid van de branding of een stromende rivier is oneindig ontspannend. Anderzijds werkt een duik in zwemwater, een warm bad of douche ook rustgevend en vermindert stress.

 

Rustgevend

Ook kijken naar water, zoals de zee of een beekje kalmeert. Dit kun je natuurlijk op kleine schaal ook in je eigen tuin toepassen. Natuurlijk vind je bij ons alles voor een vijver in je tuin. Heb je niet zoveel ruimte? Dan kan een terrasvijver al een verrijking zijn voor je tuin. Wij laten hier wat voorbeelden zien van hoe je water in je tuin kunt toepassen.

TIP: Kom naar onze vijverafdeling en laat je inspireren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

IJs uit eigen tuin

De bekende en productieve tuinfotograaf en groenauteur Modeste Herwig heeft na haar succesvolle boek ‘Theetuin, zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen’, dat vorig jaar verscheen, opnieuw een inspirerend, lekker boek uitgegeven. In het mooi vormgegeven boek ‘IJs in elk seizoen’ geeft ze veertig recepten die je makkelijk thuis kunt maken, met of zonder ijsmachine, met ingrediënten uit eigen tuin.

Lees meer...
Groen boeket uit eigen tuin

Eerder schreven we op deze site over snijbloemen uit eigen tuin en het maken van een pluktuin of speciaal bloemenbed. Maar een boeket is natuurlijk niet compleet zonder groen blad, frivole siergrassprieten of bessentakken. Pak een schaar en ga je tuin in of kijk eens in ons tuincentrum naar planten, siergrassen en struiken die mooi groen voor in een vaas – en uiteraard ook in de tuin – bieden.

Lees meer...
Vakantietips voor de tuin

De eerste mensen zijn al vertrokken naar het zonnige Zuiden of exotische oorden, voor een heerlijke zomervakantie. Als je na je vakantie weer thuiskomt wil je natuurlijk liever niet een zieltogende tuin aantreffen, met verdroogde planten, een verpieterd gazon of een oerwoud van onkruid. Met deze 10 tuintips voorkom je dat!

Lees meer...
Gazontips voor de zomermaanden

Spelende kinderen, lekker languit zonnen en ravotten met de hond; een mooi, mosvrij gazon is heel wat waard!

Lees meer...