Gezien in de folder: water in je tuin

Water in je tuin

Veel mensen voelen zich tot water aangetrokken. Als we willen relaxen is water daar vaak een onderdeel van. We gaan naar het strand om te ontspannen of juist om te (water)sporten. Ook vissen en zwemmen hebben een duidelijke relatie met water. Moraal van het verhaal: water werkt rustgevend! Het geluid van de branding of een stromende rivier is oneindig ontspannend. Anderzijds werkt een duik in zwemwater, een warm bad of douche ook rustgevend en vermindert stress.

 

Rustgevend

Ook kijken naar water, zoals de zee of een beekje kalmeert. Dit kun je natuurlijk op kleine schaal ook in je eigen tuin toepassen. Natuurlijk vind je bij ons alles voor een vijver in je tuin. Heb je niet zoveel ruimte? Dan kan een terrasvijver al een verrijking zijn voor je tuin. Wij laten hier wat voorbeelden zien van hoe je water in je tuin kunt toepassen.

TIP: Kom naar onze vijverafdeling en laat je inspireren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nationale Burendag 23 september!

Sinds 2006 organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds ieder jaar op de vierde zaterdag in september Nationale Burendag. Allerlei lokale activiteiten worden ondersteund om mensen samen te brengen en daarbij iets te doen voor elkaar en de buurt. Een geweldige aanleiding om bijvoorbeeld eens een plantenruilmarkt te organiseren. Of samen het groen in de straat aan te pakken!

Lees meer...
Voorjaarsbollen? Plant ze eind september! (deel 2)

Waar en hoe plant je voorjaarsbollen nu eigenlijk?

Lees meer...
Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Vanaf begin september vind je in ons tuincentrum een groot assortiment voorjaarsbollen. Wees er op tijd bij om de bollen van je keuze te bemachtigen en vergeet ze niet op tijd te planten. Dan beleef je nu alvast de nodige voorpret bij het idee van een fleurig voorjaar.

Lees meer...
Moestuinieren in de nazomer

Krijgen we nog een heerlijke Indian summer, ofwel ‘een oudewijvenzomer’, zoals we het minder fraai noemen? Dat zou heel fijn zijn, maar anders kunnen we tussen eventuele hoosbuien en herfststormen door nog genoeg klusjes ondernemen in de moestuin om te zorgen voor een rijke oogst.

Lees meer...