Gezien in de folder: water in je tuin

Water in je tuin

Veel mensen voelen zich tot water aangetrokken. Als we willen relaxen is water daar vaak een onderdeel van. We gaan naar het strand om te ontspannen of juist om te (water)sporten. Ook vissen en zwemmen hebben een duidelijke relatie met water. Moraal van het verhaal: water werkt rustgevend! Het geluid van de branding of een stromende rivier is oneindig ontspannend. Anderzijds werkt een duik in zwemwater, een warm bad of douche ook rustgevend en vermindert stress.

 

Rustgevend

Ook kijken naar water, zoals de zee of een beekje kalmeert. Dit kun je natuurlijk op kleine schaal ook in je eigen tuin toepassen. Natuurlijk vind je bij ons alles voor een vijver in je tuin. Heb je niet zoveel ruimte? Dan kan een terrasvijver al een verrijking zijn voor je tuin. Wij laten hier wat voorbeelden zien van hoe je water in je tuin kunt toepassen.

TIP: Kom naar onze vijverafdeling en laat je inspireren!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gezien in de folder: Hortensia's!

Het is lente en nu volop tijd om de bloemetjes eens lekker buiten te zetten. Een hortensia is een betrouwbare en dankbare bloeier. Niet voor niets is deze plant één van de populairste tuinplanten van dit moment. In de meeste tuinen is er wel één te vinden. De verscheidenheid binnen deze groep tuinplanten is enorm. We hebben nu een speciale selectie gemaakt voor je bij de beste kwekers. We hebben o.a. eikenbladhortensia’s, boerenhortensia’s, pluimhortensia’s, klimhortensia’s, de verbeterde hortensia ‘Annabelle’, fluweelhortensia’s en hortensia’s op stam. Kortom: de keuze =reuze!

Lees meer...
Gezien in de folder: top potten!

Maak van je balkon een klein paradijs en start met de wanden en de vloer. Kijk daar eens kritisch na. Met wat schoonmaken en eventueel een pot verf kom je vaak al een heel eind. Transformeer je muur in een gezellige bloemenzee door er diverse potten met bloemen aan te hangen of een grote pot met een klimplant neer te zetten. Een gezellig buitenschilderij geeft ook instant sfeer. Zet er fijne meubeltjes neer, zodat je elk moment van de dag kunt genieten van het buitenleven. Koop een vloerkleed om een saaie of minder mooie vloer aan te kleden. Zet er wat gezellige bloempotten neer en wat windlichten (op zonne energie) en andere gezellige spulletjes. Blijf in een bepaald kleurschema bij de keuze van je materialen, zodat alles straks mooi bij elkaar past.

Lees meer...
Gezien in de folder: klimplantenparade!

Tuinieren in de hoogte is hip. Dus maak je schutting, tuinmuur of wat dan ook groen! De makkelijkste manier om dat te bereiken is door hier een klimplant tegenaan te plaatsen. Geen wand meer over? Je kunt ook een pergola, plantensteun, regenpijp klimrek of boom gebruiken als klimobject. Als je hier een klimplant naast plant, kun je toch genieten van al het prachtigs dat klimplanten te bieden hebben.

Lees meer...
Hemelvaartsdag: hemelse planten

Veertig dagen na Pasen en tien dagen vóór Pinksteren is het Hemelvaartsdag. In de meeste Europese landen is deze donderdag een officiële feestdag. Op 25 mei ben je dus lekker vrij. Zaai of plant op Hemelvaart eens een prachtige plant met een toepasselijke naam, in de border of in een pot.

Lees meer...