Gaultheria: Tuinplant van de maand oktober

Gaultheria: Tuinplant van de maand oktober

Het najaar komt eraan

Het tuinseizoen is bijna voorbij. Buiten wordt het steeds donkerder en guurder. Tijd om je terras of balkon op te fleuren met potten, manden, bakken en schalen vol herfstbloeiers, wintergroen en bessenplantjes. Geef deze een prominente plek op de terras- of balkontafel, zodat je er vanuit huis goed zicht op hebt en volop van kunt genieten. Ze staan ook leuk en uitnodigend bij de voordeur. In ons tuincentrum in Deurningen heb je volop keuze uit planten, struikjes, bollen, potten, manden, bakken en sfeervolle decoraties voor de komende donkere, koude en kale periode.

Gaultheria procumbens, ook wel bekend als bergthee, is een wintergroene bodem bedekkend struikje wat ongeveer 15 cm hoog wordt. In de maanden juni en juli bloeit de gaultheria procumbens ´big berry´ met roze-witte kleine bloemetjes. Na de bloei verschijnen oranjerode bessen die tot ver in het voorjaar aan de struik blijven. De bessen worden niet gegeten door dieren. Het donkergroene blad verspreidt bij kneuzing een aangename geur en krijgt in de herfst allerlei rode en groene tinten. De gaultheria houdt niet van kalkrijke grond en staat bij voorkeur op een halfschaduwrijke plaats. Oorspronkelijk komt dit struikje uit Noord-Amerika en groeit daar als bodembedekking in bossen op zure, niet te droge grond.
 

Sfeer

Maak je tuin of balkon extra gezellig met sfeervolle tuinverlichting, robuuste kaarsen in windlichten, een tuinposter op de (garage)muur of schutting, mooie vogelvoederschalen en -silo’s en sierkolen, sierkalebassen en pompoenen. En vergeet niet bij ons assortiment voorjaarsbollen te kijken. Die kun je nog tot eind november, begin december planten, zolang het niet vriest. De voorjaarsbollen kunnen ook prima in een pot of bak. Plant bovenin de pot of bak een winterbloeier of bessenplantje, zodat de pot er nu al fleurig uitziet.

De gaultheria is de tuinplant van de maand en dus de gehele maand oktober in de aanbieding:
nu slechts 2,49 per stuk en 3 voor 5,99!