• Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Lavendel hidcote: tuinplant van de maand juni

Lavendel kent diverse soorten en cultivars met veelal grijsachtig tot groen, geurend blad met daarop blauwe of lila bloemaren met lipvormige bloemetjes. De meest voorkomende is de lavendula angustifolia 'Hidcote' met smal, grijs blad en violetblauwe bloemen. Het is een lange doorbloeier, tot eind september aan toe.

Bloemenrijkdom 

Niets doet zo denken aan Provence en een zondoorstoofde zomer als lavendel (ook wel Lavandula). De plant kent vele verschijningsvormen, biedt kleuren van bijna wit en lila tot diep paars, vergt weinig onderhoud en verspreidt een heerlijke geur. Lavendel is bij uitstek geschikt als balkonbloeier omdat de plant goed tegen zon en wind kan en verkrijgbaar is in kleine formaten die passen in een bloembak tot de wat grotere die solo in een pot kunnen staan. Voor alle lavendel geldt dat de bloemen recht omhoog groeien, zodat ze weinig plaats innemen en toch voor veel kleur en geur zorgen. 

Verzorgingstips

​• Lavendel staat graag licht en zonnig en heeft warmte nodig voor een rijke bloei.
• De kluit mag lichtvochtig zijn, maar zorg wel dat overtollig water weg kan lopen.  
• In potten en bakken helpt elke twee weken wat plantenvoeding geven de plant gezond, compact en rijk bloeiend te houden. 
• Desgewenst terugsnoeien in februari of maart, er moet minimaal 15 cm overblijven. 

Lekker lang genieten

Lavendel blijft mooi tot in de winter. Lavendel is sterk, bloeit lang en ruikt heerlijk. Er zijn talloze soorten verkrijgbaar, met de bekende paarsblauwe, maar ook met witte en roze bloempjes.

Aanbieding

De prachtige Lavendel Hidcote met potmaat Ø18 cm is de hele maand juni (2020) in de actie van 7,99 voor 5,99!