Hortensia: tuinplant van de maand mei

Mooi en makkelijk: de hortensia is er in alle denkbare kleuren, van ijswit tot donkerpaars en is mede daardoor enorm populair. Geniet van deze makkelijk onderhoudbare beauty op je balkon, terras of in je tuin.

Veelzijdig 

Er zijn veel verschillende hortensia’s soorten met bloemen in het wit, roze of blauw. De bekendste zijn de boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de pluimhortensia. Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border. En plant ook op het terras witte hortensia’s in mooie potten. 

Water, water, water

De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op. 

Lekker lang genieten

Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Aanbieding

De Forever & Ever boerenhortensia in diverse kleuren is de hele maand mei (2020) in de actie van 22,95 voor 17,95!