Kerstbomen reisverslag

Terwijl iedereen nog aan het genieten was van de zomer kreeg ik eind juli foto’s doorgestuurd van Vincent Borghuis. Hij was op dat moment samen met zijn vader in Denemarken om daar kerstbomen uit te zoeken.

Jesper de kerstboomkweker vertelt honderd uit over zijn prachtige bomen die verspreid staan over 30 hectare grond. Hij vertelt dat hij de bomen in verschillende jaren poot en kapt, zodat elke jonge boom voldoende ruimte krijgt om te groeien. De mooie vorm hebben ze te danken aan het feit dat hij de bomen meerdere malen per jaar met de hand snoeit. 

Vincent: ‘Het is mooi om te zien met hoeveel passie Jesper over zijn kerstbomen praat. Wij zijn blij dat wij onze klanten kunnen voorzien van deze prachtige Nordmann kerstbomen’.

Goed nieuws! Het heeft gevroren in Denemarken.

Afgelopen maandag 18 november belde Jesper de kerstboomkweker ons. Hij vertelde dat het al een paar dagen gevroren heeft in Denemarken. Goed nieuws, want dit betekent dat de sapstromen in de boom vrijwel tot stilstand worden gezet. Hierdoor verliest de boom niet te veel vocht en kan hij niet uitdrogen als hij gekapt wordt. Hierdoor krijg je veel minder naalduitval.

De kerstbomen komen eraan!

Maandag 25 november zijn wij met vier vrachtwagens vertrokken richting Denemarken om de bomen persoonlijk op te halen. Deze kerstbomen zijn verser van de gemiddelde kerstboom, want ze liggen nu nog maar een kleine week op het veld. Het voordeel hiervan is dat de bomen veel minder last hebben van naalduitval.

 

  

Het is woensdag 27 november en de eerste vrachtwagen vol kerstbomen rijdt de parkeerplaats op. Ondertussen hebben de collega’s in het tuincentrum alles al gereed gemaakt, zodat de verschillende maten kerstbomen bij elkaar komen te staan. De bomen komen in een gespreid bedje terecht. De kerststal met boederij-dieren is ingericht, de vuurkorven branden, het kersthutje staat en in het weekend kunt je als klant genieten van warme chocolademelk met slagroom (vrije gift voor de Twentse Wens Ambulance) bij de kerstbomenverkoop.

Milou