Verzorgingstips | Help je bloemen de warme dagen door

Geef de bloemen in huis wat extra aandacht tijdens warme dagen, dan blijven ze langer mooi! Hebben ze genoeg water? Staan ze in de zon? Wij geven je praktische tips, zodat je ook met  zomerse temperaturen van je bloemen kunt genieten.

Verzorgingstips | Bloemen & hoge temperaturen

» Welke bloem(en) kies je?

Sommige bloemen kunnen beter tegen warmte dan andere bloemen. Kies tijdens temperaturen boven de 25 graden bijvoorbeeld voor de zonnebloem, gladiool, ornithogalum, allium, chrysant, lelie, artisjok, nutan, heliconia en de strelitzia. Deze bloemen zijn sterk en staan daarnaast ook heerlijk zomers in huis! Onze medewerkers van de bloembinderij stellen graag een hitte-proof boeket voor je samen.

» Waar zet je de bloemen neer?

Voor bloemen is de locatie altijd belangrijk. Op warme dagen is het verstandig om extra in de gaten te houden of de bloemen niet in de zon staan, want dan verbranden de bladeren of verkleuren de bloemen en drogen de bloemen uit. Ook vinden snijbloemen het altijd prettig om op een wat koelere plek in huis te staan, maar niet in de tocht. 

Nog een leuk weetje: zet je verse bloemen niet naast of bij fruit. Fruit geeft namelijk stofjes af wat invloed heeft op de levensduur van je bloemen. 

» Geef bloemen vaker vers water!

Bloemen houden van vers water, want net als jij 'drinken' je bloemen ook veel meer op warme dagen. Het water om de dag verversen is dan ook een must! Daarnaast verdampt het water in de vaas sneller en groeien de bacteriën als kool met hoge temperaturen. Houd daarom goed in de gaten dat je bloemen niet droog komen te staan en gebruik lauwwarm water. Wist je dat wanneer je je bloemen op lauwwarm water zet de bacteriën zich veel minder snel vermeerderen? 

O, en vergeet natuurlijk niet om voeding toe te voegen aan het water. 

» Vergeet de standaard verzorgingstips niet

De standaard verzorgingstips blijven natuurlijk ook gewoon van toepassing. Zoals het schuin afsnijden van de stelen, zodat de bloemen het water beter op kunnen nemen. En het verwijderen van uitgebloeide bloemen. Dit geldt vooral bij snijbloemen met meerdere bloemen. Het zorgt er namelijk voor dat de andere bloemen in de steel ook de kans krijgen om te gaan bloeien. Bij de gladiool zijn bijvoorbeeld de onderste bloemen eerder uitgebloeid, deze kun je verwijderen zodat de bovenste bloemen ook open gaan.

Altijd verse bloemen

In onze bloembinderij vind je heel veel mooie bloemen van het seizoen. Ook de zomerse bloemen zoals de zonnebloem, gladiool, strelitzia en de lelie. De medewerkers van de bloembinderij kunnen ook een boeket voor je samenstellen of je kunt losse bloemen meenemen om thuis zelf een boeket te maken. Als je graag advies wilt over bloemen of benieuwd bent naar meer tips neem dan contact met ons op of kom langs bij Tuincentrum Borghuis.