Kamerplanten

Tuin- & wooncentrum Borghuis heeft een ruim assortiment kamerplanten van uitstekende kwaliteit. De planten worden twee keer per week door onszelf ingekocht bij de bloemveiling Aalsmeer. U bent daardoor verzekerd van een vers en en gunstig geprijsd aanbod.
Onze deskundige medewerkers helpen u graag met het samenstellen van een plantenarrangement en poten het tegen een geringe vergoeding voor u in.

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

"Groene kamerplanten" ontlenen hun naam en sierwaarde aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal in twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben, geef nooit water als de grond nog nat is.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen.
Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment